Odpluj

Tečaj jadranja na
Seascape 18

18

Seascape

1 – 3

osebe

2

uri

Šola jadranja ODPLUJ

Opis tečaja

Tečaj in jadranje na jadrnici Seascape 18 je za vse, ki vas zanima učenje pravega jadranja in ne zgolj učenje pomorskih veščin. Na tej jadrnici dobimo občutek za veter in valove. Jadrnica ima enostaven sistem za dvigovanje glavnega jadra, floka in genakra.

Tečaje jadranja z jadrnico Seascape 18 v Šoli jadranja ODPLUJ izvajamo po dogovoru z zaključenimi skupinami (ena do tri osebe) na Velenjskem jezeru. Ta tečaj je primeren za vse stopnje jadralskega znanja:  tako za začetnike, kot tudi za izkušene, ki bi radi izostrili svoje občutke in pod vodstvom inštruktorja preživeli aktiven jadralni dan.

Cena tečaja z izkušenim inštruktorjem za 2 uri: 100,00€ za 1-3 osebe

Prijava na tečaj
navtični tečaji in šola jadranja teambulding in izleti na morju odpluj
navtični tečaji in šola jadranja teambulding in izleti na morju odpluj

Šola jadranja ODPLUJ

Nekaj besed o jadrnici Seascape 18

Gre za 5,55 metra dolgo jadrnico kategorije C, kar pomeni, da je konstruirana za jadranje v vetrovih celo nad šest boforji in valovih, višjih od dveh metrov. Široka je 2,37 metra (vozite jo lahko po cesti brez spremstva in na navadni prikolici), višina jambora nad palubo je 7,4 metra, ima 120-kilogramsko uvlečno (s pomočjo vitla) kobilico, skupna teža opremljenega plovila je 470 kilogramov. Ugrez z uvlečeno kobilico je vsega 160 milimetrov, s spuščeno kobilico pa 1500 milimetrov.

Na plovilo se lahko vkrcajo štiri osebe, maksimalna obtežitev posadke in prtljage pa je 345 kilogramov.

Glavno jadro, opremljeno z letvicami, ima površino 14,5 kvadratnega metra, flok 8,5, genaker pa kar 32 kvadratnih metrov. Ima dvojno krmilo, krmni del pa je izjemno velik in prostoren. Dolg je 2500 milimetrov, v sprednjem delu je širok 1400, zadaj pa 1800 milimetrov. Prostor je odličen za jadranje in več kot udoben za postanke.

Spredaj je manjša kabina, ki je dolga tri metre, omogoča shranjevanje opreme, ima pa tudi dvojno posteljo, ki omogoča dokaj udobno spanje za dve osebi (višina okoli meter). Seveda to ni jadrnica udobja, nima kuhinje, kopalnice in spalnice, ampak je namenjena jadranju. Za popotnike po morju, ki ne računajo na marine, ampak si želijo jadralnega popotništva, je več kot idealna.

Prijava na tečaj

Šola jadranja ODPLUJ

Na splošno o tečaju

Na plovilo se lahko vkrcajo štiri osebe, maksimalna obtežitev posadke in prtljage pa je 345 kilogramov.

Glavno jadro, opremljeno z letvicami, ima površino 14,5 kvadratnega metra, flok 8,5, genaker pa kar 32 kvadratnih metrov. Ima dvojno krmilo, krmni del pa je izjemno velik in prostoren. Dolg je 2500 milimetrov, v sprednjem delu je širok 1400, zadaj pa 1800 milimetrov. Odličen prostor za jadranje in več kot udoben za postanke.

Spredaj je manjša kabina, ki je dolga tri metre, omogoča shranjevanje opreme, ima pa tudi dvojno posteljo, ki omogoča dokaj udobno spanje za dve osebi (višina okoli meter). Seveda to ni jadrnica udobja, nima kuhinje, kopalnice in spalnice, ampak je namenjena jadranju. Za popotnike po morju, ki ne stavijo na marine, ampak želijo jadralno popotništvo, je več kot naročena in idealna.

Prijava na tečaj

18

Seascape

1 – 3

osebe

2

uri