Jadralski izziv SeaScape 18

navtični tečaji in šola jadranja teambulding in izleti na morju odpluj

KOPER-PORTOPICCOLO-GRADO-KOPER

Ste za nekaj posebnega? Potem je jadralski IZZIV z jadrnico Seascape 18 prava izbira!

Z jadrnico Seascpae 18 izplujete z inštruktorjem jadranja iz Kopra. Pot boste prilagodili glede na vreme in seveda dobro navigacijo proti Portopiccolo, naselje na robu Sesljanskega zaliva, ki je zraslo na območju zapuščenega kamnoloma. Od tam naprej jadrate proti Gradu. Otok Gradež oziroma italijansko Grado, do katerega je speljana cesta, je del Gradeške lagune. K njenemu nastanku so pripomogle tudi naplavine naše Soče. V Gradu prenočite, tisti bolj avanturistični jadralci lahko na jadrnic, ostali pa v bližnji nastanitvi.Po zajtrku prihodnji dan se vaš kompasni kurz usmeri proti Kopru in ponovno s pomočjo jader in dobrega trima odjadrate do slovenske obale.

Jadralni IZZIV je nekaj posebnega, saj je jadrnica Seascape 18 majhna, z veliko kvadraturo jader, genakerjem in zelo dobro vodljiva. Za izziv izkoristite vsako sapo vetra in z dobrim trimom jader boste v 2 dneh prejadrali več in hitreje, kot bi to naredili s klasično potovalno jadrnico. Z razliko, da boste na Seascape 18 res začutili pravi pomen jader in vetra, in imeli poseben občutek ko boste le 30 cm nad vodo, na jadrnici ki ob dobrih pogojih in prilagoditvi jader hitro zglisira.

Prijavite se na dogodivščino: info@solajadranja.si

Šola jadranja ODPLUJ

Navtični tečaji

Spletno mesto uporablja piškotke. Tako zagotavljamo storitev, analizo uporabe in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.