Najbolj priljubljeni katamarani

Raziskava 2023

V sklopu pregleda lanske jadralne sezone je yachting.com naredil raziskavo med katamarani. Tukaj je seznam najbolj priljubljenih katamaranov v letu 2023.

 

Lagoon 42 – Hrvaška

Ni čudno, da je Lagoon 42 postal eden najbolj priljubljenih katamaranov leta 2023 – njegove specifikacije so kot nalašč za poletne počitnice. Od 4 do 6 kabin zagotavlja udobje za do 12 oseb, glavno jadro s polnim snopom omogoča jadranje v smeri vetra, trup pa je stabilen. Za dve ali tri družine je to plovilo odlično. Laguna 42 je tudi zelo dobro opremljena – inventar vključuje čoln in velik hladilnik, nekateri modeli pa so opremljeni celo s klimatsko napravo, solarnimi paneli ali generatorjem.

Velika prednost je, da se matična marina plovila Lagoon 42 nahaja na Hrvaškem, kar pomeni, da ga lahko najamete v najbolj priljubljenih mestih in marinah, kot so Trogir, Dubrovnik, Biograd na Moru, Rogoznica ali Vodice.

 

Lagoon 450 – Italija

Sanjate o jadranju vzdolž italijanske obale? Lagoon 450 je kot nalašč za vas. Je enostaven za upravljanje v marinah, hkrati pa dovolj prostoren za 12 oseb v 4 do 6 kabinah. Z odličnimi funkcijami, kot so velik hladilnik, polna kuhinja, generator in klimatska naprava, je idealen za udobne počitnice na morju. Večina naših plovil Lagoon 450 je iz let 2019 in 2018. Predstavljajte si, da večerjate na palubi in opazujete sončni zahod nad Amalfijsko obalo!

 

Bali Catspace – Francija

Raziskovanje slikovite francoske obale postane nepozabno doživetje z letališčem Bali Catspace. V štirih kabinah udobno sprejme do 10 gostov, ki imajo na voljo dovolj prostora za zabavo in sprostitev. Jadrajte po celinski Franciji ali po očarljivi Korziki – oboje ponuja edinstvene pustolovščine. Bali Catspace se ponaša s kakovostnimi jadri, vključno s polnim glavnim jadrom, in opremo, kot so hladilnik, popolnoma opremljena kuhinja in sončne celice, nekateri modeli pa imajo tudi klimatsko napravo.

 

Lagoon 40 – Grčija

Lagoon 40 je zelo priljubljen model katamarana, ne le v Sredozemlju, temveč tudi v očarljivih vodah Grčije. Je popoln za udobno raziskovanje otokov, zalivov in plaž. Ti katamarani so običajno opremljeni z opremo, kot so hladilnik, prostorna kuhinja in čoln za izlete na obalo. Nekateri modeli imajo tudi klimatsko napravo, generator ali sončne celice. Lagoon 40, ki sprejme od 10 do 12 oseb v 4 do 6 kabinah, zagotavlja dovolj udobja za vse člane posadke na poletnih počitnicah. Plovila Lagoon 40 boste našli na različnih grških lokacijah, vključno z Lefkado, Kosom, Atenami, Skiatosom, Gouvia Marino na Krfu ali Rodosu, zato so idealna izbira za odkrivanje katerega koli dela Grčije.

 

Eksotične pustolovščine na katamaranih

Tudi v zimskih mesecih lahko na katamaranih doživite izjemne dogodivščine. Poglejmo, kateri modeli so postali zvezde tropskih destinacij.

 

Lagoon 380 – Sejšeli

Čeprav je Lagoon 380 manjši, ponuja čudovito izkušnjo jadranja na Sejšelih. V konfiguraciji od 3 do 6 kabin lahko udobno sprejme od 8 do 10 oseb, kar zagotavlja sproščeno križarjenje. Standardna oprema tega katamarana vključuje televizijo, čoln, velik hladilnik in dobro opremljeno kuhinjo. Predstavljajte si, kako plujete med tropskimi otoki, čutite vetrič v laseh in toploto sonca na koži.

 

Bali 4.0 – Bahami

Katamaran Bali 4.0, ki je idealen za 7 do 10 oseb v 3 ali 4 kabinah, ponuja mešanico udobja, prostora in zabave. Osnovne funkcije, kot so opremljena kuhinja, hladilnik, čoln in plavalna ploščad, so standardne. Izbrani modeli se ponašajo tudi s klimatsko napravo, solarnimi paneli ali generatorjem.

 

Fountaine Pajot Lucia 40 – Britanski Deviški otoki

Iščete počitnice, ki so kot iz pravljice? Križarjenje na Britanskih Deviških otokih je lahko uresničitev vaših sanj. Katamarani Lucia 40 poleg standardne opreme, kot so čoln, popolnoma opremljena kuhinja in televizija, ponujajo tudi klimatsko napravo in generator. To pomeni, da boste uživali v udobju nadzora temperature v notranjosti plovila. S prostorom za 8 oseb v 3 ali 4 kabinah je na voljo veliko prostora tako za križarjenje kot za udobno življenje na krovu.

 

Uživajte, sanjajte, raziskujte, jadrajte!

Šola jadranja ODPLUJ

Spletno mesto uporablja piškotke. Tako zagotavljamo storitev, analizo uporabe in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.